Als jullie niets regelen voordat jullie met elkaar trouwen dan zijn jullie in beperkte gemeenschap van goederen getrouwd. Dit betekent dat de goederen en schulden die je had voor het huwelijk van jezelf blijven. Alles wat jullie krijgen na het huwelijk wordt van jullie samen. Alleen voor erfenissen en schenkingen is geregeld dat die altijd van jezelf blijven.
WAAROM HUWELIJKSE VOORWAARDEN OPSTELLEN?
Zonder het opstellen van huwelijkse voorwaarden kun je tijdens jullie huwelijk geconfronteerd worden met schulden van je partner. Schuldeisers kunnen zich dan soms ook verhalen op jullie gezamenlijke goederen, het maakt daarbij niet uit bij wie de goederen oorspronkelijk vandaan komen.
IN 6 STAPPEN HUWELIJKSE VOORWAARDEN
VOORWAARDEN 100% DIGITAAL
1. Jullie ondertekenen met iDIN en daarvoor bankieren jullie bij beiden bij een van de volgende banken: ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Rabobank, RegioBank en SNS.
2. Jullie zijn in het bezit van een mobiele telefoon met camera.
3. Jullie zijn in het bezit van een laptop of desktop met webcam en microfoon.
4. Jullie willen regelen dat jullie je eigen inkomen en vermogen behouden. Ook blijven erfenissen en schenkingen privé van degene die deze ontvangt.
5. Jullie willen regelen dat de schulden van de ander privé blijven. Dus mocht je partner schulden hebben, kan je niet aangesproken worden door schuldeisers van je partner. Dit geldt niet voor schulden die jullie samen zijn aangegaan, daar blijf je wel aansprakelijk voor.
6. Jullie willen regelen dat de inboedel en de gezamenlijke bankrekening(en) van jullie samen zijn.
7. Jullie willen vastleggen dat de huishoudkosten naar evenredigheid van jullie inkomen worden verdeeld.
8. Als jullie allebei geen geld hebben geïnvesteerd in de gezamenlijke woning of allebei evenveel eigen geld in de woning hebben geïnvesteerd.